Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] Wywala ludzi z serwera HELP !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam serwer gdzie jest 45/45 cały czas i coś wywala ich logi jaki wyłowiłem:

2013-01-13 16:49:00 [WARNING] Failed to handle packet for Andzia [/93.105.223.238:59847]: java.lang.NullPointerException

java.lang.NullPointerException

at net.minecraft.server.v1_4_6.PlayerList.attemptLogin(PlayerList.java:239)

at net.minecraft.server.v1_4_6.PendingConnection.d(PendingConnection.java:121)

at net.minecraft.server.v1_4_6.PendingConnection.c(PendingConnection.java:45)

at net.minecraft.server.v1_4_6.DedicatedServerConnectionThread.a(DedicatedServerConnectionThread.java:44)

at net.minecraft.server.v1_4_6.DedicatedServerConnection.b(SourceFile:29)

at net.minecraft.server.v1_4_6.MinecraftServer.r(MinecraftServer.java:598)

at net.minecraft.server.v1_4_6.DedicatedServer.r(DedicatedServer.java:224)

at net.minecraft.server.v1_4_6.MinecraftServer.q(MinecraftServer.java:494)

at net.minecraft.server.v1_4_6.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:427)

at net.minecraft.server.v1_4_6.ThreadServerApplication.run(SourceFile:849)

java.lang.NullPointerException

at net.minecraft.server.v1_4_6.PlayerList.attemptLogin(PlayerList.java:239)

at net.minecraft.server.v1_4_6.PendingConnection.d(PendingConnection.java:121)

at net.minecraft.server.v1_4_6.PendingConnection.c(PendingConnection.java:45)

at net.minecraft.server.v1_4_6.DedicatedServerConnectionThread.a(DedicatedServerConnectionThread.java:44)

at net.minecraft.server.v1_4_6.DedicatedServerConnection.b(SourceFile:29)

at net.minecraft.server.v1_4_6.MinecraftServer.r(MinecraftServer.java:598)

at net.minecraft.server.v1_4_6.DedicatedServer.r(DedicatedServer.java:224)

at net.minecraft.server.v1_4_6.MinecraftServer.q(MinecraftServer.java:494)

at net.minecraft.server.v1_4_6.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:427)

at net.minecraft.server.v1_4_6.ThreadServerApplication.run(SourceFile:849)

Opublikowano
2013-01-13 16:49:00 [WARNING] Failed to handle packet for Andzia [/93.105.223.238:59847]: java.lang.NullPointerException

Trochę niepokoi mnie ta linijka. Tuż po niej zaczynają się te błędy. Czy za każdym razem przed crashem pojawia się taki komunikat?

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

2013-01-13 18:39:12 [WARNING] [Reservations] New version of 'Reservations' available! Your version: '2.3.6' New Version: '2.4' Please visit dev.bukkit.org to update.

2013-01-13 18:38:42 [WARNING] **** SERVER IS RUNNING IN OFFLINE/INSECURE MODE!

2013-01-13 18:38:42 [WARNING] The server will make no attempt to authenticate usernames. Beware.

2013-01-13 18:38:42 [WARNING] While this makes the game possible to play without internet access, it also opens up the ability for hackers to connect with any username they choose.

2013-01-13 18:38:42 [WARNING] To change this, set "online-mode" to "true" in the server.properties file.

2013-01-13 18:38:41 [WARNING] iConomy - If you are using Flatfile storage be aware that versions 6, 7 and 8 have a CRITICAL bug which can wipe ALL iconomy data.

2013-01-13 18:38:41 [WARNING] if you're using Votifier, or any other plugin which handles economy data in a threaded manner your server is at risk!

2013-01-13 18:38:41 [WARNING] it is highly suggested to use SQL with iCo6 or to use an alternative economy plugin!

Opublikowano

Masz technika Prawda ? Zapytaj jego jezeli tez nie wie to posprawdzaj czy nie ma nowszej wersji i czy jakies pluginy sie nie gryzą

@edit wszedlem na twoj serwer i obawiam sie ze jest za duzo mechanizmow nawwalanych i duzo osob je aktywuje po czym serwer z nadmiaru pluginow pracujacych w tle lub aktywnych nie wydala i wywala serwer + sproboj w nocy albo kiedy chcesz tam zrobic przerwe wywalick kazdego wlaczyc wl i siedziec czy wywala tak samo serwer

jk7u34.jpg

Szukam jakis typow do MM'ow w cs;go 

Moja ranga : Gold nova 4 (spadlem z kalacha II)

Oczekuje: Gold nova 4 +

Kontakt : http://steamcommunity.com/profiles/76561198041058543/

Opublikowano

Ja bym zrobił reset plugińow . przeładuj

Daj ip serwa zobacze .

Jak im utniesz palce, skręca lolka nogami,

jak utniesz tez nogi, to ci wyjebią z bani,

a jak utniesz banie, chociaz umrą z jajami !

Opublikowano

CZyli co mam zrobić ? :)

Technicy więcej oddemnie nie umieją chyba ;d

Po 1 zrob przerwer i sprawdz czy tez wywali

Po 2 sprawdz jak tam ram jest przy tylu ludziach

Po 3 sprawdz zgodnosci pluginow i wersje ( czy nie ma aktualniejszczej)

Jak to nie pomoze to jeszcze cos pomysle

@up tez o tym myslalem ale jezeli bylby reset pluginow to rownoznacznie by trzeba od nowa sie rejestrowac itp a przy takiej ilosci ludu nie mozna na takie cos sobie pozwolic to jest Przerwa na m.in 2 dni

jk7u34.jpg

Opublikowano

2013-01-13 18:38:41 [WARNING] iConomy - If you are using Flatfile storage be aware that versions 6, 7 and 8 have a CRITICAL bug which can wipe ALL iconomy data.

Ten critical bug może coś robi :)

Przy 30 graczach jest

Wykorzystanie pamięci ram: 1376.26 MB / 3240 MB

Wykorzystanie procesora: 57.07 %

Opublikowano

If you are using Flatfile storage be aware that versions 6, 7 and 8 have a CRITICAL bug which can wipe ALL iconomy data.Iconomy powoduje problemy i wydaje mi sie ze po prostu versie 6,7,8 maja buga i albo sproboj znalezc wyzsza albo wgraj nizszalo zrob tylko kopie jak by cos nie pyklo to wgrasz jeszcze tamto bo nie jestem jakis profesjonalista w tym i moge sie mylic [ ram zostawiamy bo nie ma az tak duzego zuzycia]

- Jeśli korzystasz z płaskiego przechowywania plików należy pamiętać, że wersje 6, 7 i 8 mają krytyczny błąd, który może wytrzeć wszystkie dane iconomy. translate by tlumacz gooogle tak wiec musisz zmienic wersje iconomy i zobaczymy

jeśli używasz Votifier lub inne wtyczki, która obsługuje dane gospodarki w gwintowanym sposób serwer jest na ryzyko!

13.01.2013 18:38:41 [WARNING] to jest wysoce zalecane, aby użyć SQL z iCo6 lub użyć innej wtyczki gospodarki!

if you're using Votifier, or any other plugin which handles economy data in a threaded manner your server is at risk!

2013-01-13 18:38:41 [WARNING] it is highly suggested to use SQL with iCo6 or to use an alternative economy plugin! Mamy kolejny błąd cos jest ostro powalone znalazlem rowniez ze te logi co na poczatku sa powodowane przez ta wtyczke poniewaz tam pisze ze cos tam wtyczka dla andzia wiec ..

jk7u34.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...